Cestovatelské přednášky na jednom místě

Dobrovolníkem na Haiti - Vít Kanyza | Diáky


Facebook stránka přednášky

Kdy: 28.5.2024 20:30

Kde: BIO | OKO

Františka Křížka 15
Prague
170 00

Vstupenky

MAPA


Dokumentární film od českého režiséra Víta Kanyzy „Jeden den na Haiti“ zachycuje běžný život v této chudé karibské zemi. Skrze výpovědi místních obyvatel a charitativních pracovníků sledujeme jejich boj s obtížnými životními podmínkami. Snímek, který zvítězil v kategorii Nejlepší celovečerní dokument na Prague International Film Awards, poukazuje na obrovský rozdíl mezi chudobou a bohatstvím. Prostřednictvím krátké animace vysvětluje také historické události, které ovlivnily současnou situaci na Haiti. Režisér se nesnaží hledat odpovědi na složité otázky, ale umožňuje nahlédnout do každodenního života místních obyvatel a ukazuje, jak můžeme Haiťanům pomoci i my. A to po vzoru Olomoucké charity, která na Haiti už dlouhá léta každoročně jezdí pomáhat.

Po promítání filmu bude následovat debata s režisérem a jeho hosty.

Vít Kanyza
Fotograf, kameraman, dokumentarista a vášnivý cestovatel. Vystudoval Multimediální techniky a Audiovizuální tvorbu na Slezské univerzitě v Opavě.Během studia se podílel mimo jiné na celovečerním dokumentárním filmu o astrofyzikovi Jiřím Grygarovi (2018), jeho bakalářský absolventský snímek Road to Canarias ocenila porota 15. ročníku Mezinárodního festivalu outdoorových filmů třetím místem. Na Haiti vykonával více než měsíc práci dobrovolníka, při které ve volných chvílích natočil svůj absolventský snímek Jeden den na Haiti. Na Sumatře společně s režisérem Ondřejem Smékalem dokumentoval boj o záchranu outloňů s českou organizací The Kukang rescue program. Spojuje svou lásku k cestování s filmařinou, díky čemuž se mohl podívat do 46 zemí naší krásné planety.

Vstupenky tu: https://bit.ly/Diaky_Haiti

Upozornění

Přednáškomat události neorganizuje, pouze je bezplatně pomáhá propagovat.
Veškeré informace o události jsou v režii organizátora. Tím bývá sám přednášející, místo konání nebo prodejce vstupenek.
Dotazy ohledně událostí tedy prosím směrujte přímo na organizátora.