Cestovatelské přednášky na jednom místě

Zapomenuté poklady evropských hor - Radomír Hruška


Facebook stránka přednášky

Kdy: 13.2.2024 18:00

Kde: Bluesbar GARCH

Mozartova 1
Olomouc
77900

MAPA


Zveme vás na přednášku Radomíra Hrušky o zapomenutých pokladech evropských hor....tentokrát na téma: okolí Jadranu.
"Při cestách k oblíbenému českému moři - Jadranu - většinou nepoznáme víc, než dálniční odpočívadla a mýtné brány. Představte si, že na mnoha místech lze dálnice opustit a vydat se do krajiny, která nemá jinde v Evropě obdoby. Mnohá místa jsou však unikátní z celosvětového hlediska.
Během necelých dvou hodin Vás seznámím s nejdokonalejším krasem Evropy v pohoří Velebit, poznáte mohutné kaňony Paklenica známé ze zfilmovaných Mayovek a zapomenuté soutěsky řek Zrmanja a Krupa. Navštívíme vodopády v Plitvicích, ale i mnohé další místa neznámých koutů Chorvatska. Kromě toho stihneme i unikátní vodní jeskyni Križna jama ve Slovinsku, vodopády řeky Una v Bosně a bývalé královské město Jajce.
V druhé polovině poznáme Jadran z druhé strany, projedeme Apeninami přes čarokrásné jeskyně Frasassi a uvidíte největší umělý vodopád na světě. Vrcholem cesty je výstup na nejvyšší masiv Apenin, který dosahuje téměř 3 tisíc metrů výšky.
Přesvědčím všechny, že j dobrý důvod k moři snad ani nezajíždět. Okolí Jadranu je plnohodnotným cílem pro všechny cestovatele, milovníky hor i historie."

Upozornění

Přednáškomat události neorganizuje, pouze je bezplatně pomáhá propagovat.
Veškeré informace o události jsou v režii organizátora. Tím bývá sám přednášející, místo konání nebo prodejce vstupenek.
Dotazy ohledně událostí tedy prosím směrujte přímo na organizátora.