Cestovatelské přednášky na jednom místě

Letohrad – Indie - návrat do bláznivé Asie


Facebook stránka přednášky

Kdy: 15.2.2024 17:00

Kde: Zámek Letohrad

MAPA


Indie je země, na kterou jedna návštěva rozhodně nestačí. Ne nadarmo ji místní nazývají „neuvěřitelná Indie“.

Znají Indové polohu naší malé zemičky? Co si o nás Češích vůbec myslí? Ví, odkud pocházel místními oblíbený král obuvi Baťa? Během cesty Indií jsem pokládal záludné otázky místnímu obyvatelstvu a jejich odpovědi mě nepřestávaly udivovat.

Čeká nás návštěva jednoho ze sedmi novodobých divů světa – Tádž Mahal, království Rádžasthán, velbloudí výprava do pouště Thár, pláže Goa, návštěva slumu Dharavi, posvátné město Váránasí, pobyt v tradičním ašrámu a další.

Vypráví fotograf, průvodce a dobrodruh Tomáš Štěpán alias polihotrip.cz

Tomáš Štěpán
*1991, opožděnec, alfasamec, hanák, průvodce

V roce 2015 jsem sbalil svých pět švestek do krosny a vydal se poznávat svět. Po pracovní dovolené na Novém Zélando jsem se usadil v Kanadě – zemi medvědů a tisíců jezer. Podařilo se mi procestovat destinace jako Albánie, Rumunsko, Vietnam, Laos, Kambodža, Malajsie, Singapur, Jížní Afrika, Svazijsko, Botswana, Kolumbie a další. Ze svých cest připravujo přednáške a zábavnó formó se snažím lidem ukázat krásu ostatních zemí.

www.polihotrip.cz

Jsem zakladatelem Moravského cestovatelského festivalo. Festival plný vína a tradičního moravského jídla. Voňavé festival provoněné poctivó klobásó, jitrnicó, tvarůžkem či moravským koláčem.

www.moravskyfestival.cz

Indie – návrat do bláznivé Asie – NOVINKA 2023
Indie je země, na kterou jedna návštěva rozhodně nestačí. Ne nadarmo ji místní přezdívají „neuvěřitelná Indie“.

Znají Indové polohu naší malé zemičky? Co si o nás Češích vůbec myslí? Ví, odkud pocházel místními oblíbený král obuvi Baťa? A co třeba motorka Jawa či auťák Škoda? Během cesty Indií jsem pokládal záludné otázky místnímu obyvatelstvu a jejich odpovědi mě nepřestávaly udivovat.

Návštěva Indie započala u jednoho z novodobých divů světa – majestátní hrobky Tádž Mahal. Cesta dále pokračovala na hřbetu velblouda hlouběji do pouště Thár. Silným zážitkem byla zastávka v posvátném městě Váránasí. Vysněný klid jsem našel v podhůří Himaláje během pobytu v tradičním ašrámu.

Dillí, Agra, Tádž Mahal, království Rádžasthán, Jaipur, Jodhpur, Pushkar, Jaisalmer, poušť Thár, velbloudí safari, pláže Goa, Bombaj, slum Dharavi, Váránasí, Rishikesh, tradiční ašrám.

Upozornění

Přednáškomat události neorganizuje, pouze je bezplatně pomáhá propagovat.
Veškeré informace o události jsou v režii organizátora. Tím bývá sám přednášející, místo konání nebo prodejce vstupenek.
Dotazy ohledně událostí tedy prosím směrujte přímo na organizátora.